Hållbart

Hållbart för Sandborgen innebär ett tänk kring maten, miljön och personalen där allt hänger ihop. Vårt hållbarhetsarbete skall alltid utgå ifrån att vi ska minska vårt klimatavtryck.

Att maten är god och vällagad är en förutsättning för hållbarhet med ett minskat matsvinn. Att vi dessutom väljer en större andel ekologiska och KRAV-märkta produkter gör att klimatavtrycket minskar. 
Klicka här för att se vårat KRAV-certifikat

Sandborgen jobbar med schyssta villkor. Vår stolta och kunniga personal har alla avtalsenlig lön, är försäkrade med arbetsmarknadsförsäkringar (FORA) och erbjuds friskvårdsbidrag. Vi har givetvis en arbetsmiljöplan och diskrimineringspolicy för att säkra en bra och trygg arbetsplats för alla.

Nedan är olika exempel över hur vi jobbar hållbart:

  • Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet.
  • Alla våra bilar har miljöklass Euro 6.
  • Fisken vi serverar är MSC-märkt, som innebär att den kommer från kontrollerade hållbara fångstmetoder.
  • Vi är KRAV-märkta och arbetar konstant med att minimera svinnet för att vara kostnadseffektiva och kunna satsa de pengarna på kvalitet i råvaran istället
  • Vi har spårbarhet på våra livsmedel
  • Schyssta villkor – Personalen är det viktigaste vi har och för oss är det självklart att arbeta med avtalsenliga löner och villkor för personalen. Vi följer Hotell & Restaurang riktlinjer för lönerna för alla som jobbar med oss samt alla är försäkrade i FORA.
  • Vi servera alltid ett vegetariskt alternativ
  • Senaste moderna utrustningen i köket för effektiv resursanvändning
  • Vi har en stor del ekologiska produkter efter säsong
  • Vi har en konstant dialog i vårt Matråd med skolor och förskolor för att hitta den perfekta balansen med ett minimum av svinn
  • Vi använder oss av enkäter för att kontinuerligt stämma av nöjdhet och behoven

Kontakta oss

SANDBORGEN AB 
Handelsvägen 170 C
122 38 Enskede

SANDBORGEN ROTEBRO 
Kung Hans Väg 12
192 68 Sollentuna

Tel: 08-722 95 56
info@sandborgen.se

Följ oss

Nyhetsbrev