Matfilosofi

Maten vi serverar är i möjligaste mån lagad från grunden och inspirerad av såväl det nya moderna köket som svensk husmanskost. Den är framför allt anpassad för barn och skolungdomars tycke och smak för att säkerställa att så många som möjligt får den energi som dem behöver. Under en vecka med Sandborgens meny får våra matgäster i sig en variation av olika proteiner och kolhydrater.

Den som vill kan varje dag välja att äta vegetarisk kost. I tillägg till det kan man också få välja att äta vegetarisk soppa och bröd. Våra kunniga och välutbildade kockar har lång erfarenhet av att laga mat till unga.

Vår erfarenhet är att många barn tycker mindre om grytor där maten är blandad med grönsaker. Därför är våra menyer anpassade efter detta och innehåller mer av stycksaker såsom köttbullar, kycklingfilé, spett, fiskfiléer med mera, men givetvis har vi även grytor såsom köttfärssåser, thaigrytor, kebabgrytor med mera som barnen älskar enligt matrådet.

Grönsaksbuffén som kommer kyld med maten består av minst två olika grönsaker anpassade efter barnens önskemål med till exempel ärtor, pizzasallad, majs, gurka, morot, tomat etc.

Om vissa rätter inte fungerar av något skäl på en viss enhet kan den såklart anpassas efter vad som blir bäst för just den verksamheten.

Näringsinnehållet beräknar vi med hjälp av en dietist och ett näringsberäkningsprogram för såväl normalkost som specialkost. Allt för att måltiden ska bli så energirik som möjligt.

Matfilosofi

Så här tycker våra matgäster om oss

Kontakta oss

SANDBORGEN AB 
Handelsvägen 170 C
122 38 Enskede

SANDBORGEN ROTEBRO 
Kung Hans Väg 12
192 68 Sollentuna

Tel: 08-722 95 56
info@sandborgen.se

Följ oss

Nyhetsbrev